Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


Canard Ć  l'orange - door La Tour d'Argent

Ingrediënten

  1. 1 eend van 2 kg
  2. 150 g suiker
  3. 1/2 glas rode wijnazijn
  4. 6 sinaasappels
  5. 1 klein glas Grand-Marnier
  6. 100 g boter
  7. 2 uien
  8. 2 wortels
  9. 1 teentje knoflook
  10. 1 tak van tijm
  11. 2 laurierblaadjes
  12. 1/2 liter witte wijn
  13. 1 eetlepel tomatenpuree
  14. zout
  15. peper

Bereidingswijze

  1. Om dit recept voor een oranje eend te maken, begint u met het bereiden van alle ingrediƫnten.
  2. leeg de eend en houd de ingewanden.
  3. met de vlam van het gasfornuis of keukenbrander, om alle hardnekkig pluimpjes te verwijderen
  4. .
  5. Doe hetzelfde op de achterkant van de eend.
  6. Plaats in een ovenschaal met olie, zout en peper.
  7. Bak ongeveer 1 uur en 20 minuten in een hete oven. Bedruipt met het braadvet vaak tijdens het bakken.
  8. /Apart, in een braadschotel bruint u de afval lever etc ..
  9. Voeg gesneden uien, wortels in plakjes gesneden, hele teentjes knoflook in de schil, tijm en laurier. Bak gedurende 15 minuten al deze aromatische garnering. Halverwege het koken, breng je de afval en groenten terug bij elkaar .
  10. Leg alles dan in een pan ...
  11. en bevochtig met een halve liter witte wijn. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe.
  12. .
  13. Bak gedurende 45 minuten afgedekt, na het bakken doe je dit doo de Chinees of zeef.
  14. . Maak in een pan een gastrique met suiker en azijn.
  15. /Ondertussen caneleer je de 6 sinaasappels.
  16. In een pan met kokend water, de canuleer groeven van sinaasappelen gedurende een paar minuten om de bitterheid te verminderen.
  17. Wanneer de gastrique klaar is ...
  18. voeg je de eend afval toe die eerder is gemaakt. (Kijk uit voor spatten)
  19. Blancheer de groeven ...
  20. zeef nu het appelsiensap sap
  21. en voeg tot slot de Grand Marnier aan het sap en de geblancheerde groeven toe , snijd 3 sinaasappelen in plakjes. Ze zullen worden gebruikt voor de decoratie.
  22. Meng het sap goed met een garde.
  23. Opnieuw verminderen tot een saus met een coatingconsistentie is verkregen om te naperen.
  24. Monter met boter. Corrigeer de kruiden en houd het warm in een bain-marie.
  25. Aan het einde van het bakken van de eend
  26. ... /p>

  27. plaats het op een serveerschaal die eerder is versierd met stukjes sinaasappel. Bedek de eend met sinaasappelsaus en schil. Serveer warm met de resterende jus saus.